Rakentaminen ja rakenteet

Osaston sijainti ja osastonumero
Osastonumero muodostuu kirjaimesta, joka ilmoittaa missä salissa osastosi
sijaitsee (A,B,C,D) ja numerosarjasta, jossa ensimmäinen numero kertoo korttelin
ja toinen osaston sijainnin. Esim. osasto A 2.1 sijaitsee A salissa, korttelissa 2 ja
osastonumero on 1. Ulkona ja aulassa sijaitsevia osastoja ei ole numeroitu.
Vahvistamme osastonumeron noin kuukautta ennen tapahtumaa.

Osaston rakenteet ja kalusteet

Messurakentajana toimii Taikalyhty Oy. KAIKKI tilaukset on tehtävä pe 8.9.2017 mennessä. Myöhemmin tilatuista veloitetaan +50%. Tilaukset voi tehdä suoraan rakentajalta:  http://taikalyhty.fi/vuokraamo/ tai sähköpostilla taikalyhty@taikalyhty.fi.

Kaikki tilaukset voi tehdä myös koordinaattorilta, helena.nyman@messu.com tai 040 729 1563.

Lisätietoja rakentajalta, puh. 0400 437 909 Reijo Kantola tai Ville Kantola, puh. 040 527 1841.

Rakenteilla eli ns. valmisosastona varattuun osastoon sisältyy vaalea seinä- ja otsalautarakenteet, joiden kantavana rakenteena on alumiiniprofiilikehikko.
Yleinen rakennekorkeus halleissa on 250 cm. Otsalaudan korkeus 30 cm (näkyvä osa 20 cm). Painavien esineiden tuonnista messuille on sovittava etukäteen näyttelypäällikön tai koordinaattorin kanssa. Väliseinien korkeuden (vakio 250 cm) ylittävä rakenne, somistus tai näyttelyesine, jonka sijoittamiselle on saatu lupa, on pidettävä vähintään 0,5 metrin etäisyydellä naapuriosaston rajasta.

Valmisosastot ovat valmiina pe 22.9. klo 14.00.

Vuokrarakenteiden ja kalusteiden vahingoittaminen (esim. naulaaminen, poraaminen ja maalaaminen) on ehdottomasti kielletty. Julisteiden ym. kiinnittämiseen voi käyttää somistuskoukkuja tai sellaista teippiä/tarraa, joka lähtee irti vahinkoa aiheuttamatta. Koukkuja ja teippejä on saatavilla messuinfosta. Huomioittehan, että kaikki teipit/tarrat on poistettava
vuokrarakenteista ja – kalusteista messujen päätyttyä. Vahingoittuneista seinä- ja
otsalautalevyistä sekä alumiinirakenteista laskutetaan näytteilleasettajaa.

Mikäli tarvitsette sähköä osastollenne, on sähköliittymä tilattava erikseen. Hallin sähköpistokkeista ei ylikuormituksen välttämiseksi saa ottaa virtaa. Mikäli sähkötilauksen yhteydessä ilmoitettu kulutus ylitetään tai käytetään luvatta sähköpistokkeita, on vahingonkorvausvastuu näytteilleasettajan. Myös ulkoalueelle on tilattava sähkö.

Tilaamanne virtasyötöt toimitetaan osastollenne perjantain 22.9. aikana. Mikäli tarvitsette rakennus- ja purkuaikoina sähköä, ilmoittakaa siitä koordinaattorille. Sähkökourujen asennuskorkeus on 250 cm. Sähköt kytketään pois päältä messujen sulkemisen jälkeen.

Rakennus- ja purkuajoista
Rakennusajat ovat:
pe 22.9. klo 7.00–21.00 (rakenteilla tilatut osastot klo 14.00 alkaen)
la 23.9. klo 8.00- 9.30 (osastojen viimeistely)
Kaikkien osastojen tulee olla valmiina lauantaina klo 9.30.

Messutavaroita ja –rakenteita ei voi tuoda halliin ennen rakennusajan alkamista ja niiden on oltava ulkona halleista purkuajan loppuun mennessä. Osastojen purkaminen voidaan aloittaa su 24.9. klo 16.00, jolloin hallien lastausovet avataan järjestäjän toimesta. Koska Urheilutalo otetaan muuhun käyttöön maanantaiaamuna, on kaikki osastot purettava su 24.9. klo 23.00 mennessä. Mikäli käytät tavaroiden kuljettamiseen ulkopuolista kuljetusfirmaa ja asian järjestäminen tuottaa ongelmia, kysy lisätietoja/ohjeita koordinaattorilta tai näyttelypäälliköltä.

Siivous
Hallin yleissiivous suoritetaan järjestäjän toimesta ensimmäisen messupäivän aamuna. Yleissiivous sisältää käytävien ja yleisten tilojen siivouksen. Osaston siivous on näytteilleasettajan omalla vastuulla. Siivouksen voi myös tilata erikseen koordinaattorilta. Tilattu osastosiivous suoritetaan ennen messujen alkua ja lauantaina messujen päätyttyä. Näytteilleasettaja huolehtii osastonsa roskat hallin roskasäiliöihin tai hallin ulkopuolella sijaitseville siirtolavoille.

Vakuutukset
Mikäli olette tuomassa arvokasta tai helposti särkyvää tavaraa osastollenne, suosittelemme näyttelyaikaisen vakuutuksen ottamista omasta vakuutusyhtiöstänne..
Älä jätä arvoesineitä osastolle vartioimatta.
Tapahtuma-alueella on yövartiointi pe-la ja la-su välisinä öinä.

Elintarvikkeet
Mikäli osastolla myydään elintarvikkeita, huolehtii näytteilleasettaja itse ilmoituksen paikallisille terveysviranomaisille. Tiedotusta ei tarvitse tehdä, jos tarkoituksena on jakaa messuyleisölle pieniä määriä esim. makeisia.

Musiikki
Soittaessanne musiikkia osastollanne, muistattehan huolehtia ilmoitukset TEOSTOon ja GRAMEXiin. Ohjelmalavan ilmoituksista huolehtii järjestäjä.

Muuta
Ilmapallojen jakamiseen osastolta on kysyttävä lupa järjestäjältä.
Avotulen esim. kynttilöiden polttaminen osastolla on kielletty.

LISÄTIETOJA KOORDINAATTORILTA TAI NÄYTTELYPÄÄLLIKÖTÄ:
koordinaattori helena.nyman@messu.com tai 040 729 1563
näyttelypäällikkö reijo.alakoski@messu.com tai 0500 684 939